Training in het Brabantse Helvoirt

Training in het Brabantse Helvoirt

17-19 oktober 2024

Simply the Story, wat is het?

Zo’n 80% van de wereldbevolking kan niet lezen of schrijven of geeft er niet de voorkeur aan als methode om te leren. Deze mensen onthouden en begrijpen nieuwe informatie beter wanneer dit in verhaalvorm tot hen komt. Het is niet voor niets dat Jezus vaak verhalen vertelde om zijn boodschap duidelijk te maken. Bovendien, 60% van de Bijbel is in verhaalvorm geschreven. Toch zijn veel Bijbelstudiemethoden op gedrukte letters gericht. Simply the Story (STS) is een volledig mondelinge methode om een Bijbelverhaal te horen, te bestuderen en vervolgens toe te passen in je eigen leven. Het wordt wereldwijd gebruikt, van het koude Lapland tot in de woestijn van de Golfstaten.

Basistraining (2,5 dag)

In deze 19-urige training leer je:

  • Bijbelverhalen nauwkeurig en boeiend te vertellen
  • Je publiek zelf ontdekkingen te laten doen in het Bijbelverhaal door het stellen van vragen (en ook jezelf daarbij te laten verrassen)
  • Met elkaar te bespreken wat zo’n Bijbelverhaal ons vandaag de dag te zeggen heeft

Basis+ training (2 dagdelen)

Heb je al eerder de Basistraining gevolgd? Volg dan dit jaar de Basis+ training. Tijdens de Basistraining leid je een groepje in het voorbereiden en presenteren van verhalen. Dit geeft je extra gelegenheid om de methode onder de knie te krijgen en meer ervaring op te doen. Je leert een nieuwe vaardigheid immers het beste door het zelf te doen én het anderen uit te leggen!

De Basis+ training bestaat uit twee onderdelen. Een trainingsavond online voorafgaand aan de training en donderdagochtend 17 oktober 2024 in Helvoirt.

Kosten

De prijs is inclusief twee overnachtingen (met gedeelde sanitaire voorzieningen), 3x lunch (warme maaltijd), 2x broodmaaltijd, koffie/thee en koek.

Meld je je uiterlijk maandag 15 juli 2024 aan dan geldt een vroegboekkorting:
Meerpersoonskamer (2-3 personen): € 195 p.p. (bij je aanmelding kun je aangeven met wie je een kamer wilt delen, kom je alleen dan zullen wij een kamerindeling maken)
Eenpersoonskamer: € 245 p.p.

Na maandag 15 juli 2024 zijn de prijzen: € 225 p.p. bij overnachting op een tweepersoonskamer en € 275 p.p. bij overnachting op een eenpersoonskamer.

We hanteren dezelfde prijzen voor deelnemers aan de Basistraining en de Basis+ training.

Aankomst en vertrek

Basis+ training:
Aankomst: donderdag 17 oktober om 9.00 uur
Vertrek: zaterdag 19 oktober om 17.30 uur

Basistraining:
Aankomst: donderdag 17 oktober om 12.30 uur (inclusief lunch)
Vertrek: zaterdag 19 oktober om 17.30 uur

De avonden zijn vrij. Dit biedt je de gelegenheid om te ontspannen, maar ook je medecursisten beter te leren kennen. De prachtige locatie zal daar zeker bij helpen!

Locatie

Deze STS-training vindt plaats op een bijzondere locatie, Bezinningscentrum Emmaus in het Brabantse Helvoirt. Dit voormalig kloostergebouw ademt de kloostersfeer, met brede gangen en hoge plafonds. De kamers zijn eenvoudig met gedeelde sanitaire voorzieningen.

Ontmoeting met elkaar en ontmoeting met God, dát is het verlangen dat Emmaus drijft. Het hart van het huis is de kapel. Hier kun je tot rust komen en tijd nemen voor persoonlijk gebed. Ook ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de vieringen.

Bezinningscentrum Emmaus
Udenhoutseweg 15
5268 CG Helvoirt

Contact en aanmelden

Meld je aan voor deze STS-training via dit formulier.

Wacht hier niet te lang mee, zodat we een plekje voor je kunnen garanderen. Er is namelijk beperkt plek. Je aanmelding is definitief zodra we de betaling hebben ontvangen.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Wilma Wolswinkel via nederland@simplythestory.org of 06-23118789

Annuleringsvoorwaarden

Wil je na betaling je aanmelding annuleren, dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht:
Na woensdag 9 oktober 2024: 25% van de prijs
Tussen zaterdag 17 augustus 2024 en woensdag 9 oktober 2024: 10% van de prijs
Voor zaterdag 17 augustus 2024: 5% van de prijs
In geval van ziekte zal er een coulante regeling worden getroffen.